Brug af aktier til at investere i commodities (råvarer)

Indholdet af InvestorsOrbit er udarbejdet med det formål at give en generel introduktion til finansielle produkter. InvestorsOrbit kan ikke erstatte finansiel rådgivning og kan hverken anses for at være et tilbud om at yde finansiel rådgivning eller et tilbud om nogen anden rådgivning eller service. Investorer opfordres til at kontakte egen investeringsrådgiver for individuel information om eventuel investering, skatteforhold med videre.

Mange investorer, der er interesseret i at komme ind på markedet for en bestemt råvare, vil investere i lagre af virksomheder, der er relateret til en råvare på den ene eller den anden måde. For eksempel kan investorer, der er interesseret i olieindustrien, investere i olieboreselskaber, raffinaderier, tankskibe eller diversificerede olieselskaber. For dem, der er interesseret i guldsektoren, er nogle muligheder at købe lagre af mineselskaber, smeltevirksomheder, raffinaderier eller ethvert firma, der beskæftiger sig med guld.

Aktier antages typisk at være mindre tilbøjelige til ustabile kursudsving end futures kontrakter. Aktier kan være lettere at købe, holde, handle og tracke. Derudover er det muligt at indsnævre investeringer til en bestemt sektor. Naturligvis skal investorer undersøge virksomheden for at sikre, at den pågældende virksomhed både er en god investering i sig selv og ikke kun råvare.

Investorer kan også købe optioner på aktier. I lighed med optioner på futures kontrakter kræver optioner på aktier en mindre investering end at købe aktier direkte. Så selv om din risiko, når du investerer i en aktieoption, muligvis kan være begrænset til omkostningen ved optionen, kan en vares prisbevægelse muligvis ikke direkte spejle prisbevægelsen for et selskab med en tilknyttet investering.

En fordel ved at investere i aktier for at komme ind på råvaremarkedet er, at handel er lettere, fordi de fleste investorer allerede har en mæglerkonto. Offentlig information om et virksomheds økonomiske situation er let tilgængelig for investorer at få adgang til, og aktier er ofte meget likvide.

Der er nogle relative ulemper ved at investere i aktier som en måde at få adgang til råvaremarkedet. Aktier er aldrig et rent spil på råvarepriser. Derudover kan prisen på en aktie blive påvirket af virksomhedsrelaterede faktorer, der ikke har noget at gøre med værdien af ​​den relaterede råvare, som investoren prøver at spore.

Related Articles