Brug af ETF’er og ETN’er til at investere i commodities (råvarer)

Indholdet af InvestorsOrbit er udarbejdet med det formål at give en generel introduktion til finansielle produkter. InvestorsOrbit kan ikke erstatte finansiel rådgivning og kan hverken anses for at være et tilbud om at yde finansiel rådgivning eller et tilbud om nogen anden rådgivning eller service. Investorer opfordres til at kontakte egen investeringsrådgiver for individuel information om eventuel investering, skatteforhold med videre.

Valutahandlede fonde (ETF’er) og børshandlede noter (ETN’er) er en ekstra mulighed for investorer, der er interesseret i at komme ind på råvaremarkedet. ETF’er og ETN’er handler som aktier og giver investorer mulighed for potentielt at drage fordel af udsving i råvarepriser uden at investere direkte i futurekontrakter.

Råvarer ETF’er sporer normalt prisen på en bestemt vare – eller en gruppe af råvarer, der udgør et indeks – ved hjælp af futures kontrakter. Nogle gange bakker investorer ETF’en med den faktiske vare, der opbevares. ETN’er er usikrere gældspapirer designet til at efterligne prisudsving for en bestemt vare eller råvareindeks. ETN er bakket op af udstederen. ETF’er og ETN’er tillader investorer at deltage i prisudsving på en vare eller kurv med råvarer, men de kræver typisk ikke en særlig mæglerkonto. Der er heller ingen administrations- eller indløsningsgebyrer med ETF’er og ETN’er, fordi de handler som aktier. Imidlertid har ikke alle råvarer ETF’er eller ETN’er, der er tilknyttet dem.

En anden ulempe for investorer er, at et stort skridt i prisen på råvaren muligvis ikke afspejles punkt for punkt af den underliggende ETF eller ETN. Derudover har ETN’er specifikt en kreditrisiko forbundet med dem, da de støttes af udstederen.

Related Articles