Fordele og ulemper ved ETF’er

Indholdet af InvestorsOrbit er udarbejdet med det formål at give en generel introduktion til finansielle produkter. InvestorsOrbit kan ikke erstatte finansiel rådgivning og kan hverken anses for at være et tilbud om at yde finansiel rådgivning eller et tilbud om nogen anden rådgivning eller service. Investorer opfordres til at kontakte egen investeringsrådgiver for individuel information om eventuel investering, skatteforhold med videre.

ETF’er giver lavere gennemsnitlige omkostninger, da det ville være dyrt for en investor at købe alle lagrene i en ETF-portefølje individuelt. Investorer behøver kun at gennemføre en transaktion for at købe og en transaktion for at sælge, hvilket fører til færre handelsomkostninger, da der kun er nogle få handler, der udføres af investorer. Mæglere kræver typisk en provision for hver handel. Nogle mæglere tilbyder endda handel uden kommission på visse ETF’er til lave omkostninger, hvilket reducerer omkostningerne for investorerne yderligere.

En ETF’s omkostningsprocent er omkostningerne til drift og forvaltning af fonden. ETF’er har typisk lave udgifter, da de sporer et indeks. For eksempel, hvis en ETF sporer S&P 500-indekset, kan den indeholde alle 500 bestande fra S&P, hvilket gør det til en passivt forvaltet fond og mindre tidskrævende. Imidlertid sporer ikke alle ETF’er et indeks på en passiv måde.

Fordele

  • Adgang til mange aktier på tværs af forskellige brancher
  • Lav udgiftsforhold og færre handelsomkostninger.
  • Risikospredning gennem diversificering
  • Der findes ETF’er, der fokuserer på målrettede industrier

Ulemper

  • Højere gebyrer ved aktivt styrede ETF’er
  • ETF’er inden for enkelt industri fokus begrænser diversificering
  • Manglende likviditet hindrer transaktioner

Related Articles

Responses