Hvad er en kryptovaluta

Indholdet af InvestorsOrbit er udarbejdet med det formål at give en generel introduktion til finansielle produkter. InvestorsOrbit kan ikke erstatte finansiel rådgivning og kan hverken anses for at være et tilbud om at yde finansiel rådgivning eller et tilbud om nogen anden rådgivning eller service. Investorer opfordres til at kontakte egen investeringsrådgiver for individuel information om eventuel investering, skatteforhold med videre.

Hvad er en kryptovaluta?

En kryptovaluta er en digital eller virtuel valuta, der er sikret ved kryptografi, hvilket gør det næsten umuligt at forfalskes. Mange kryptovalutaer er decentrale netværk baseret på blockchain teknologi, som er ”håndhævet” af en række forskellige netværker af computere. Et definerende træk ved kryptovalutaer er, at de generelt ikke er udstedt af nogen central myndighed, hvilket gør dem teoretisk immune overfor regeringsindblanding eller manipulation.

Forståelse af kryptovaluta

Kryptovaluta er systemer, der tillader de sikre betalinger online, der er denomineret i form af virtuelle “tokens”, som er repræsenteret ved internt i systemet. “Crypto” henviser til de forskellige krypteringsalgoritmer og kryptografiske teknikker, der sikrer disse poster, såsom elliptisk kurvekryptering, offentlig og private nøglepar og hashingfunktioner.

Typer af kryptovalutaer

Den første blockchain-baserede kryptovaluta var, som de fleste ved Bitcoin, som stadig er den mest populære og mest værdifulde. I dag er der tusinder af alternative kryptovalutaer med forskellige funktioner og specifikationer. Nogle af disse er kloner af Bitcoin, mens andre er nye valutaer, der blev bygget fra bunden.

Nogle af de konkurrerende kryptovalutaer, der er skabt af Bitcoin’s succes, kendt som “altcoins”, inkluderer Litecoin, Peercoin og Namecoin samt Ethereum, Cardano og EOS.

Related Articles