Hvad er et warrant?

Warrants er et derivat, der giver ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge en sikkerhed – oftest en aktier – til en bestemt pris inden den udløber. Den pris, hvorpå det underliggende værdipapir kan købes eller sælges, kaldes udnyttelseskursen eller ”strike price”. En europæisk warrant kan kun udnyttes på udløbsdatoen, mens amerikanske warrants kan udnyttes til enhver tid på eller før udløbsdatoen. Warrants, der giver ret til at købe en sikkerhed, kaldes ”call” warrants; dem, der giver ret til at sælge et værdipapir, kaldes ”put” warrants.

Hvordan virker warrants og hvad er forskellen på warrants og optioner

Warrants ligner på mange måder optioner, men nogle få nøgleforskelle adskiller dem. Tegningsoptioner udstedes normalt af virksomheden selv, ikke af en tredjepart, og de handles ofte over-the-counter end på en børs. Investorer kan ikke skrive warrants som de kan optioner.

Warrants betaler ikke udbytte eller kommer med stemmerettigheder. Investorer tiltrækkes af warrants som et middel til at udnytte deres positioner i en sikkerhed, afdække mod ulemper (for eksempel ved at kombinere en salgsordre med en lang position i den underliggende aktie) eller udnytte arbitrage-muligheden.

Typer af warrants

Traditionelle warrants udstedes i forbindelse med obligationer, som kaldes warrants obligationer, som en fordel, gives der udstederen mulighed for at tilbyde en lavere rente. Disse warrants er ofte aftagelige, hvilket betyder, at de kan skilles fra obligationen og sælges på de sekundære markeder inden udløbet. En aftagelig warrant kan også udstedes sammen med den pågældende aktie.

Wedded eller såkaldte ”wedding” warrants er ikke aftagelige, og investoren skal overgive obligationen og den pågældende aktie, som warranten er “wedded” til.

”Covered” warrants udstedes af finansielle institutioner snarere end virksomheder, så der udstedes ingen nye aktier, når ”covered” warrants udnyttes. Tværtimod er warrants “dækket” ved, at den udstedende institution allerede ejer de underliggende aktier eller på en eller anden måde kan erhverve dem. De underliggende værdipapirer er ikke begrænset til egenkapital som med andre typer warrants, men kan være valutaer, råvarer eller et hvilket som helst antal andre finansielle instrumenter.

Related Articles

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Awesome blog! Do you have any suggestions for
  aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.

  Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a
  paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused ..
  Any suggestions? Appreciate it!

 2. Hi there, just became alert to your weblog through
  Google, and located that it is truly informative.

  I’m gonna be careful for brussels. I will be grateful in the event you proceed this in future.
  Lots of people will likely be benefited from your writing.
  Cheers!

  My website; http://www.shltaxi.com

 3. Thanks for your personal marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you will be a great author.I will remember to bookmark your
  blog and may come back in the future. I want to encourage you to continue your great job, have a nice morning!